15 49.0138 8.38624 4000 https://teamaria.gr 300 0
theme-sticky-logo-alt

Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Είχα ανεβάσει τον τροχό της ζωής, πριν από καιρό, στη σελίδα της TeaMaria στο Facebook.

Δεν έχει να κάνει με Μαθηματικά, με ποσοστά ή με αναλύσεις γραφικών παραστάσεων. Πιθανότατα, βοηθά οπτικούς τύπους ανθρώπων σαν κι εμένα να αναλύσουν και να γράψουν με απόλυτη ειλικρίνεια πως είναι η ζωή τους.

Ο τροχός της ζωής μπορεί να βοηθήσει εσένα αποκλειστικά. Είναι προσωπικός και αν απαντήσεις λεπτομερώς και μέσα από την καρδιά σου, ίσως και να σε βοηθήσει να δεις τι χρειάζεται να αλλάξεις σε διάφορους τομείς της ζωής σου. Εσύ είσαι ο μόνος κριτής του εαυτού σου.

Πώς λειτουργεί;

Βλέπεις τη ζωή σου σαν παρατηρητής και τη χωρίζεις σε 8 τομείς. Χρειάζεσαι μόνο ένα χαρτί, ένα μολύβι και την αλήθεια σου. Ίσως και έναν διαβήτη!

Η αξιολόγηση στους 8 τομείς ξεκινά από το μηδέν (0) που σημαίνει ότι δεν είσαι καθόλου ικανοποιημένος από την απόδοση σου σε έναν συγκεκριμένο τομέα και φτάνει μέχρι το δέκα (10) το οποίο σημαίνει την απόλυτη ικανοποίηση.

Δεν χρειάζεται δεύτερες σκέψεις. Είναι προτιμότερο να γράψουμε με ειλικρίνεια και να βάλουμε τον πρώτο αριθμό που μας έρχεται στο μυαλό.

Στη συνέχεια βρίσκεις τους τομείς που χρειάζονται βοήθεια. Δεν γίνεται να επικεντρωθούμε σε όλους τους τομείς παράλληλα. Πιστεύω είναι προτιμότερο να ξεκινήσουμε από αυτόν που απαιτεί περισσότερη προσοχή. Με αυτόν τον τρόπο, δουλεύοντας έναν έναν τον κάθε τομέα, μπορούμε να επαναφέρουμε την ισορροπία στη ζωή μας.

 

Υ.Γ.

Ίσως είναι η ώρα να το ξανακάνω! Την πρώτη φορά χρησιμοποίησα ένα μεγάλο λευκό χαρτόνι. Αρχικά, σχεδίασα τον τροχό της ζωής και έγραψα έξω από κάθε κομμάτι λεπτομέρειες που αφορούσαν τον καθένα από τους 8 τομείς ξεχωριστά. Στη συνέχεια, έβαλα στον κάθε τομέα τον αριθμό που μου ταίριαζε περισσότερο και ζωγράφισα το κάθε κομμάτι μέχρι εκείνο το σημείο. Αν χρωματίσεις τα κομμάτια, βλέπεις ακόμα καλύτερα από που πρέπει να ξεκινήσεις… Ναι! Η απάντηση είναι απλή… από το λιγότερο χρωματισμένο κομμάτι του κύκλου.

Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι μια αρχή!

 

 

Share:
Category:Marialand
PREVIOUS POST
Θεατροπροτάσεις – Παραστάσεις, Ερασιτεχνικές Θεατρικές Ομάδες Λαμίας
NEXT POST
Επαναληπτικές ασκήσεις για το Δημοτικό – Μαθηματικά (α’ μέρος)

1 Comment

 • 21 Απριλίου, 2020 at 9:28 πμ
  Μάκης Μπλάνης

  Καλημέρα και Καλή υπόλοιπη Εβδομάδα!!!

  Είναι πολύ “Χρήσιμο” και “Αποκαλυπτικό” εργαλείο -στο μονοπάτι της Αυτογνωσίας- “Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ” που ανέβασες Μαρία, έτσι ώστε να έχουμε ΕΠΙΓΝΩΣΗ: ποιοι είμαστε, σε ποια κατεύθυνση βαδίζουμε και σε ποια κατάσταση βρίσκεται η Ζωή μας, για να μπορέσουμε να κάνουμε τις αναγκαίες διορθώσεις – αλλαγές που απαιτούνται, γιατί όπως έλεγε ο μεγάλος Σούφι Ποιητής Rumi: “Είσαι ένα ασυμβίβαστο Πνεύμα -παγιδευμένο μέσα στις συμβάσεις- όπως ο ήλιος μέσα στην έκλειψη”…

  Με αφορμή αυτό το άρθρο, θέλω να αφιερώσω σε σένα TeaMaria και την Ιστοσελίδα σου, τους παρακάτω στίχους από το τραγούδι μου, που έχει τίτλο: ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΑ!!!

  Νύχτες δίχως όνειρα
  Μέρες με παράσημα
  Μάτια “ετοιμόλογα”
  Σ’ανθρωπάκια πήλινα

  Όπου κι αν κοιτάζεις
  Τον “εαυτό” σου βλέπεις
  Στους τοίχους μιάς κάμαρης
  Ξεγυμνωμένο θα βρείς

  ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΔΏΡΑ
  ΑΠΌΛΑΥΣΕ ΤΟ ΤΏΡΑ
  ΖΉΣΕ ΤΗ ΖΩΉ ΣΟΥ
  ΔΏΣΕ ΤΟ ΦΙΛΊ ΣΟΥ
  ΑΓΆΠΑ ΔΥΝΑΤΆ!!!

  Νύχτες δίχως όνειρα
  Μέρες με παράσημα
  Μάτια “ετοιμόλογα”
  Σ’ανθρωπάκια πήλινα

  Μοιάζει πανηγύρι
  Τελειωμό δεν έχει
  Χάνεις και κερδίζεις
  τη Ζωή σου “παίζεις”

  ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΔΏΡΑ
  ΑΠΌΛΑΥΣΕ ΤΟ ΤΏΡΑ
  ΖΉΣΕ ΤΗ ΖΩΉ ΣΟΥ
  ΔΏΣΕ ΤΟ ΦΙΛΊ ΣΟΥ
  ΑΓΆΠΑ ΔΥΝΑΤΆ!!!

  Με Αγάπη και Ευγνωμοσύνη:
  ένας “μαθητής” της Ζωής σου…
  Μάκης Μπλάνης

  REPLY

LEAVE A REPLY

Γεια σου! Αν θέλεις το κείμενο στείλε μου ένα μήνυμα στο hello@teamaria.gr :)

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων