15 49.0138 8.38624 4000 https://teamaria.gr 300 0
theme-sticky-logo-alt

Αλλάζω πραγματικά, όταν αλλάζω τρόπο σκέψης.

Περίεργοι καιροί, ασυνήθιστα πράγματα συμβαίνουν, πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνουμε.

Είναι μια ευκαιρία να κοιτάξουμε εντός μας και να να αφαιρέσουμε τα κομμάτια που δεν αφήνουν την ψυχή μας να αναστηθεί; Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Ποιος γνωρίζει πραγματικά;

Σίγουρα μια αλλαγή στον τρόπο που σκεφτόμαστε τα πράγματα και στο τι σημαίνει πραγματική πίστη για τον καθένα μας… είναι κάποια από τα βήματα που μπορούμε να κάνουμε μόλις φανερώσουμε τη μάσκα που κρύβουμε κάτω απ’ τη μάσκα που φοράμε!

Μακρύ και δύσκολο ταξίδι είναι η αλλαγή μας σε κάτι καλύτερο από αυτό που ήδη είμαστε.

Μεγάλη λέξη, η πραγματική πίστη. Όχι ακατόρθωτη η προσευχή. Και δεν νομίζω ο Θεός που πιστεύει ο καθένας μας ή ό,τι ανώτερο του εαυτού του για κάποιον που δεν εκφράζεται μέσω κάποιας θρησκείας… μας έχει αφαιρέσει το δικαίωμα να προσευχόμαστε όπου κι αν βρισκόμαστε και όχι μόνο σε ναούς και εκκλησίες.

Η δύναμη που θέλεις να αντλήσεις για να εξελίξεις τον εαυτό σου και η πίστη και η επιμονή για να προχωρήσεις ή να σηκωθείς αν πέσεις… ίσως να βρίσκεται εντός σου… αν θελήσεις να ψάξεις, αν επιλέξεις να ψάξεις. Ίσως!

Share:
Category:Marialand
PREVIOUS POST
Κινηματογραφοστόχος – Πόσες ταινίες θα παρακολουθήσω;
NEXT POST
Ασκήσεις επαναληπτικές για το Δημοτικό – Γλώσσα (γ΄ μέρος)

1 Comment

 • 14 Απριλίου, 2020 at 11:40 πμ
  Μάκης Μπλάνης

  “Χαίρε” Μαρία της “γνωστής” Οικογενείας…

  Χαίρομαι ιδιαίτερα που σ’ αυτό το άρθρο σου, αναφέρεσαι στο βασικότερο Θέμα
  της Ιατρικής Ψυχολογίας: την ΑΛΛΑΓΗ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ.

  Ο Ψυχίατρος Dr. Gerald Jampolsky γράφει στο βιβλίο του, ΑΓΑΠΗ ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ: “Ο,τι συμβαίνει στη Ζωή μας, είναι το είδωλο που ο Νους μας προβάλλει στον εξωτερικό κόσμο. Αν κάνουμε ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ, Ευημερίας και Γαλήνης, αυτά θα προβάλλει ο Νους μας και αυτά θα βιώνουμε. Αν πάλι ο Νους μας είναι γεμάτος αμφιβολίες, φόβο και ανησυχία, τότε αυτά θα προβάλλουμε προς τα έξω και αυτή θα είναι η πραγματικότητά μας”.

  Επίσης, “ΟΠΟΥ ΕΣΤΙΑΖΕΣΑΙ (με τις σκέψεις σου): ΑΥΤΟ ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ (και υλοποιείται στη Ζωή σου)” έλεγε ο παγκόσμιος Πνευματικός Δάσκαλος και Ψυχοθεραπευτής Dr. Wayne Dyer, καθώς και “ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ: ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ” όπως γράφει στο ομώνυμο βιβλίο του, αναλύοντας τα γραφόμενα -πριν 2500 χρόνια- του βιβλίου Σοφίας των Κινέζων: ” Τάο Τε Κινγκ”.

  Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι: οι ΣΚΕΨΕΙΣ έχουν επίδραση και στην ΥΓΕΙΑ μας (Νου-Ψυχή-Σώμα), γι’ αυτό ο Dr. Deepak Chopra από τους πρωτοπόρους της Εναλλακτικής Ιατρικής “Νου-Σώματος” διαβεβαιώνει απόλυτα ότι: “ΟΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ: ΚΑΝΟΥΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ”!!!

  Από την προσωπική μου εμπειρία μέχρι τώρα, αλλά και τις σπουδές μου στη ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, πιστεύω (τώρα πιά…) ότι: οι ΣΚΕΨΕΙΣ έχουν ΜΑΓΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ να “Μεταμορφώνουν” τους ανθρώπους καθώς και να “Αλλάζουν” τις Ζωές μας, ανάλογα με το ΧΡΟΝΟ που απασχολούν το Νου μας και την ΕΝΤΑΣΗ των ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ που μας προκαλούν.

  Ολοκληρώνω αυτό το γράμμα, με τα Σοφά και Εμπνευσμένα Λόγια του ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥ Φιλοσόφου Λάο Τσε (Τσου) που είναι χαραγμένα στο μυαλό μου:

  Πρόσεξε τις ΣΚΕΨΕΙΣ σου: γίνονται Λέξεις,
  Πρόσεξε τις ΛΕΞΕΙΣ σου: γίνονται Πράξεις,
  Πρόσεξε τις ΠΡΑΞΕΙΣ σου: γίνονται Συνήθειες,
  Πρόσεξε τις ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ σου: γίνονται Συμπεριφορά,
  Πρόσεξε τη ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ σου: γίνεται το ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ σου…

  ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!
  Με ΑΓΑΠΗ και ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ,
  ένας μαθητής της Ζωής σου…
  Μάκης Μπλάνης

  REPLY

LEAVE A REPLY

Γεια σου! Αν θέλεις το κείμενο στείλε μου ένα μήνυμα στο hello@teamaria.gr :)

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων